Dunakavicsok podcast indult

Dunakavicsok podcast indult

Jombik Margit, 2021.02.14A Dunakavicsok turisztikai podcast 2021. február 10-én közzétett második adásában az új turizmusról beszélgetett Kovács Balázs turisztikai szakértő Bécsből és Nagy-Szász István szállodavezető Budapestről.


„Egy korszakhatárnál vagyunk. A múlt elesett a hatalmunkból, jelenje nincs a turizmusnak, marad a jövő. Ezt szeretnénk megtervezni” – fogalmazott Kovács Balázs.

A jövő turizmusában nyilvánvalóan nagyobb hangsúlyt kap a biztonság, a higiénia és a környezettudatosság. A múlt turizmusa fogyasztó központú volt, az új turizmus emberközpontú lesz.


A podcast beszélgetőtársai turisztikai régióban gondolkodnak. Számukra a régió a környező országokat jelenti, amelyeket a Duna köt össze. Egy dunamenti régióról beszélnek, amelyben Magyarország jó versenyelőnnyel indul. Egy történelmi helyzet alakult ki, amikor Magyarország irányító szerepet vállalhat a jövő turizmusában - állítja a turisztikai szakértő és ezt egy számadattal támasztja alá: a Világgazdasági Fórum turizmus versenyképességi indexét nézve, higiéniai szempontból Magyarország benne van a top 10-ben, Ausztria ebben a kategóriában az első helyen áll.


Néhány jól megfogalmazott gondolat az adásból:


A jövő turizmusában arra kell törekedni, hogy megvalósuljon a „szenthármasság”, azaz mindenki gazdagodjon: az utazó, a helyi és a turizmusban dolgozó.


„A Covid egy nagy dramaturg. Egy folyamatos akadályverseny résztvevői vagyunk. Felcsillan a remény és már jön is az újabb kihívás. Egzisztenciák, emberi sorsok függenek tőle és ez benne a drámai.”


„Jelenleg nincs turizmus, science fiction kategóriába tartozik.”


A Dunakavicsok podcast havonta egyszer-kétszer jelentkezik majd újabb adással. A várható témák mind érdekesek lehetnek azok számára, akik fel szeretnének készülni a jövő turizmusára: jó példák a válságkezelésre, Bécs 2019-ben elkészült turizmus stratégiája, oltási útlevél, beszélgetések külföldön élő intézményvezetőkkel, a digitalizáció, a Dubaji vakcina package.


A Dunakavicsok podcast második adását ERRE A LINKRE kattintva hallgathatja meg.


A podcast csatornára az alábbi linken iratkozhat fel:

https://anchor.fm/dunakavicsok


Forrás: Dunakavicsok podcast 2021. február 10-ei adása

Új turisztikai portál a magyar piacon
Previous

Új turisztikai portál a magyar piacon

Leave review
Új turisztikai portál indul a magyar piacon, amely...
Olvass tovább
SacraVelo, azaz aktív pihenés kultúrával fűszerezve
Következő

SacraVelo, azaz aktív pihenés kultúrával fűszerezve

Leave review
900 km-es kerékpáros zarándok-úthálózattal, temati...
Olvass tovább

További híreink