A Dunán, egy hajó fedélzetén írták alá a konzorciumi szerződést

A Dunán, egy hajó fedélzetén írták alá a konzorciumi szerződést

Új idegenforgalmi periódus indul és új kedvezménykártyát vezetnek be


„Összefogás a Dunamente turisztikai térség fejlesztéséért” Konzorcium alakult meg április 24-én a komáromi Monostori erőd patinás falai között. Az együttműködés partnerei, több Komárom-Esztergom megyei város TDM-je és szlovákiai TDM vezetői ültek le egy asztalhoz, hogy aláírásukkal egy idegenforgalmi szempontból lényegesen új korszakot nyissanak. Az eseményen a konzorcium alapításával együtt bejelentették a Dunamente Kártya bevezetését is.


A konzorciumalapító szerződés aláírása, utalva a névre, az érintett területekre és a folyó idegenforgalomban is betöltött kulcsszerepére, stílszerűen a Duna közepén történt, a Pluto nevű kishajó fedélzetén. Ezután a Monostori erődben megtartott ünnepségen számos előadásban érveltek a menedzserek a konzorcium előkészítésének, illetve létrehozásának jelentőségéről, szakmai indokairól. Az öt turisztikai desztinációs menedzsment – a Dorog és Térsége Turizmus Egyesület, az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület, a Komáromi Turisztikai Egyesület, a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület, valamint a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft – karöltve a Komárom és Párkány közötti területen működő Dunamente – Podunajsko OOCR TDM-mel együtt 2018 tavasz óta hangolta össze elképzeléseit s készítette elő a konzorciumot.

Mint az ünnepélyes aláírást követő köszöntőkben elhangzott: Az egyeztetések során lépésről-lépésre körvonalazódott egy határon átnyúló „Dunamente turisztikai térség” kialakításának szervezeti és szakmai háttere. A cél már ekkor megvolt, mégpedig, hogy a TDM szervezetek működjenek szorosan együtt és a piaci eredményesség jegyében közös szervezeti keretrendszert alakítsanak ki, közösen meghatározott, vonzó termékekkel, élményprogramokkal mutassák be a régiót.

A konzorcium megalakulásával párhuzamosan hangsúlyozták a Dunamente Kártya bevezetését, melyet a fent jelzett települések illetve a Duna két partján lévő térségben lehet majd használni.  Az egyedülálló módon, határon átnyúló kártyarendszer alkalmas lesz arra, hogy az elfogadóhelyek látogatásakor a kártyatulajdonosok kedvezménybe részesüljenek a belépők, a szolgáltatások vásárlásakor. A 2019 május 1-jén életbe lépő kártyához térítésmentesen lehet hozzájutni azoknak, akik a Dunamente térségben a kártyarendszerhez csatlakozott 30 szálláshelyek egyikén legalább két éjszakát eltöltenek. Akik nem kívánnak élni a lehetőséggel, azok megvásárolhatják a kártyát, annak 36 órára érvényes változatát, melyyel a feltüntetett kedvezményeket lehet igénybe venni. A Dunamente kártya megvásárolható lesz Esztergomban a Széchenyi tér 5. szám alatti turisztikai irodában.

A kártyát 150 különböző szálláshelyen, szolgáltatásnál, intézménynél lehet alkalmazni. A projekt gazdái úgy tervezik, hogy a Dunamente Kártyával tovább nő a térség múzeumainak, kulturális bemutatóhelyek, szabadidős programokat kínáló intézmények, fürdők és wellness hotelek népszerűsége, látogatottsága. De hasonlóan növekedhet a kártyarendszerrel a különféle helyi termékek, ajándéktárgy boltok és vendéglátóhelyek forgalma is. Az Esztergom és Térsége Turisztikai Egyesület csatlakozásával az esztergom-kertvárosi Grante Motel, a táti Öreg Halász csárda, a kesztölci turistaszállások, panziók vendégei kapják meg először az új Dunamente Kártyát bejelentkezéskor,  a DM és a DM 36h kártya felhasználói pedig többek között a Duna Múzeum, a Keresztény Múzeum, a Vármúzeum, a Balassa Bálint Múzeum, a Babits Mihály Emlékház, a Rejtélyek Háza és a Puzzle Bár, a KNYKK Zrt, a városnéző kisvonat, a Cakumpakk Bisztró és a Nautilus Hajós Bár, a Pálinka Patika, a Pizza Casa Luigi, a Rózsakert Étterem avagy a táti, pilisszentléleki tájház, a kesztölci Szivek Pince, az Erika Cukrászda látogatásakor jutnak jelentős kedvezményekhez. Az Esztergom Széchenyi tér 5. szám alatti turisztikai irodában szintén használhatják kártyájukat könyvek, térkép vásárlásánál.


A Dunamente Kártya rendszeréről a dunamente-card.com illetve a podunajsko-card.com címeken lehet májustól bővebben tájékozódni.


Képregény-könyv a dicső magyar középkorról
Previous

Képregény-könyv a dicső magyar középkorról

Leave review
A Királyok és keresztek című kötet a 2017-ben kiad...
Olvass tovább
Esztergomban nyitották meg a 2019-es idényt
Következő

Esztergomban nyitották meg a 2019-es idényt

Leave review
Turisztikai idénynyitó sajtótájékoztatót és szakma...
Olvass tovább

További híreink